СоветиДа ги исчистиме просторите помеѓу забите – здравата гингива не крвари

Ciscenje-z-medzbono-scetko-3

Интерденталната четкичка е едноставна и ефикасна помош за чистење на меѓузабните (интердентални) простори. Во случај да не сте доволно сигурни за правилната употреба на интерденталната четкичка ( и другите производи) обратете се за совет кај Вашиот стоматолог.


Со цел да постигнете што подбра орална хигиена, Ви препорачуваме да употребите:

superdvojec-zobna-scetka-in-medzne-scetke-3

Потполна линија за хемиска контрола на забните наслаги со chlorhexidin и патентирана ADS формула (Anti Discoloration System- вообичаена нуспојава при употреба на другите течности со Chlorhexidin) – го редуцира пребојувањето на забите – не го менува вкусот во устата – не содржи алкохол Течност за уста CURASEPT ADS Ја има во пакување од 200ml со …


По потреба – хемиска контрола на плакот

Curaprox-ADS-ustna-voda

Кога поради одредени стоматолошки интервенции во усната празнина (операции, екстракции, ортодонтски интервенции, импланти…. ) механичкото отстранување на забните наслаги е отежнато, или кога постојат било какви други причини за механички да не можеме да постигнеме оптимално одржување орална хигиена, можеме да си помогнеме со средства за хемиска контрола на забниот плак, кои го спречуваат настанувањето …


Да ги исчистиме забите- чистиот заб не се расипува

zakaj-dlesni-krvavijo

Сите четки за заби CURAPROX имаат мала глава, со компактно вметнати влакненца. Станува збор за густо распоредени, меки и атрауматски влакненца, изработени од посебен материјал- CUREN®, кој допринесува влакненцата да ја задржат својата цврстина и во влажна средина. Влакната се доволно фини и меки, така да достигнуваат до сулкусот помеѓу забот и непцето без да …