CURAPROX Четки за заби

Никогаш премногу меко- никогаш премногу тврдо.
Кога станува збор за користењето на четка за заби, Вашите заби и непца претставуваат една единка, исто како и Вие. Ова е причината поради која се развиени Curaprox Sensitive четките за заби.

Сите четки за заби CURAPROX имаат мала глава, со компактно вметнати влакненца. Станува збор за густо распоредени, меки и атрауматски влакненца, изработени од посебен материјал- CUREN®, кој допринесува влакненцата да ја задржат својата цврстина и во влажна средина. Влакната се доволно фини и меки, така да достигнуваат до сулкусот помеѓу забот и непцето без да го трауматизираат. Доволен е само лесен притисок при четкањето, за темелно да го исчистиме работ на гингивата. Бројот означен на четката CURAPROX покажува колку влакненца содржи самата четка. Колку ги има повеќе тие се пофини и потенки.

zabobolka1

Три чекори за расипани заби

Дали знаете дека забите се најцврстиот дел од човековото тело? Но и …

talking

Добар разговор и непријатен здив

Дали некогаш сте се нашле во прилика да имате интересен разговор со …