Да ги исчистиме забите- чистиот заб не се расипува

zakaj-dlesni-krvavijo

Сите четки за заби CURAPROX имаат мала глава, со компактно вметнати влакненца. Станува збор за густо распоредени, меки и атрауматски влакненца, изработени од посебен материјал- CUREN®, кој допринесува влакненцата да ја задржат својата цврстина и во влажна средина. Влакната се доволно фини и меки, така да достигнуваат до сулкусот помеѓу забот и непцето без да трауматизираат. Доволен е само лесен притисок при четкањето за темелно да го исчистиме работ на гингивата. Бројот означен на четката Curaprox покажува колку влакненца содржи самата четка. Колку ги има повеќе тие се потенки и пофини.

Дали знаевте дека со користење на претврда четка за заби и со употреба на поголем притисок при четкањето ја трауматизирате самата гингива и ја одделувате од забот? На ова помага и користењето на погрешна техника за четкање. Тоа допринесува да дојде до повлекување на гингивата (рецесии) и оштетување на забното ткиво (ерозии). Вака изложените забни вратови стануваат осетливи на термички (топло и ладно) и механички (допир) дразби.

zakaj-dlesni-krvavijo

Да ги исчистиме забите- чистиот заб не се расипува

Сите четки за заби CURAPROX имаат мала глава, со компактно вметнати влакненца. …

Curaprox-ADS-ustna-voda

По потреба – хемиска контрола на плакот

Кога поради одредени стоматолошки интервенции во усната празнина …

DSC_4520

BLACK IS WHITE\WHITE IS BLACK

Ефикасна  паста за белење на забите со активен јаглен Curaprox Ви го претставува …