Curasept ADS 212

Curaprox-ADS-212

Течност за испирање уста која содржи 0,12% Chlorhexidin Diglukonat.

Идеална за употреба кај корисници на протези, пациенти со  ортодонтски апарати, импланти и оние кои имаат проблеми со воспаление на непцата и пародонталното ткиво. Помага во заштита на непцата пред и после било која стоматолошка интервенција или во период на интензивна орална хигиена. Патентираниот ADS систем делува против бактерискиот плак, го спречува пребојувањето на забите и не го менува вкусот во устата. УПОТРЕБА: * Растворот не треба да се разредува. Ако немате поинакво упатство за користење од Вашиот стоматолог, два пати дневно, наутро и навечер (по јадење) исплакнете ја устата приближно 1 минута со 10мл (една лажица) неразреден раствор. Ако е можно претходно направете механичко чистење со помош на четка за заби и интердентална четкичка. За подобро дејство на ADS формулата препорачуваме најмалку 1 час по употребата да не пушитеи да не користите производи со јак пигмент (кафе, чај, црвено вино). За оптимални резултати производот користете го во комбинација со паста за заби која не содржи SLS- натриум лаурил сулфат. * Течноста користете ја до 1 месец. . За понатамошно користење консултирајте го Вашиот стоматолог. ВНИМАНИЕ: * Да не се голта, само за орална употреба. * Чувајте го вон дофат на деца, на собна температура и темно место. * Содржи натриум-метабисулфат.

pol_pl_Plyn-do-plukania-jamy-ustnej-Curaprox-Curasept-ADS-220-Medical-124_3

Curasept ADS 220

За краткотрајна и интензивна употреба, со 0,20% Chlorhexidin Diglukonat: го спречува …

ADS 205

Curasept ADS 205

За подолготрајна-секојдневна употреба и превенција од кариес.