Паста за заби CURASEPT ADS 705

Curasept-ADS-705-enlarge

Паста за заби со 0,05% Chlorhexidin Diglukonat и 0,05% Fluoridi.
Паста за заби во вид на гел со флуориди. Патентираниот ADS систем делува против бактериските наслаги оневозможувајќи го нивното настанување, го спречува пребојувањето на забите и не го менува вкусот во устата. Присуството на флуориди го намалува ризикот од појава на кариес. Поради отсуството на алкохол во својот состав не делува иритативно на слузокожата и не предизвикува жарење и печење. Посебно се препорачува кај пациенти со ортодонстки апарати и пациенти со висок каиес ризик. УПОТРЕБА : За секојдневна употреба. * Се користи 2-3 пати дневно во период од повеќе месеци. ВНИМАНИЕ: * Да не се голта, само за надворешна употреба. * Чувајте го вон дофат на деца, на ладно и темно место.

curasept-ads-712-foggel

Паста за заби CURASEPT ADS 712

Паста за заби со 0,12% Chlorhexidin Diglukonat.