Паста за заби CURASEPT ADS 712

curasept-ads-712-foggel

Паста за заби со 0,12% Chlorhexidin Diglukonat.

Паста за заби во вид на гел, за интензивна заштита на забите, непцата и околното ткиво. Патентираниот ADS систем делува против бактериските наслаги спречувајќи го нивното настанување, го спречува пребојувањето на забите и не го менува вкусот во устата. Поради отсуството на алкохол во својот состав не делува иритативно на слузокожата и не предизвикува жарење и печење. УПОТРЕБА: Идеална за употреба кај пациенти со мостови, ортодонтски апарати, импланти и кај лица кои имаат проблеми со непцата и околното забно ткиво. * Да се користи 2-3 пати дневно во период од два месеци. * За подолготрајна употреба консултирајте го Вашиот стоматолог. ВНИМАНИЕ: * Да не се голта, само за надворешна употреба. * Чувајте ја вон дофат на деца, на ладно и темно место. Содржи Натриум метабисулфат.

Curasept-ADS-705-enlarge

Паста за заби CURASEPT ADS 705

Паста за заби со 0,05% Chlorhexidin Diglukonat и 0,05% Fluoridi.