CURAbaby – глодалка

Curaprox-baby-CBR-2

CURAbaby – глодалка е комбинација на: четка за заби која масира, прстен за џвакање и тропалка. CURAbaby веќе од вториот месец ја стимулира бебешката радозналост: оптички, акустично и тактилно. Со самото гризење на глодалката при никнување на забите се стимулира циркулацијата на крвта и секрецијата на плунката, што придонесува за намалување на болката. CURAbaby глодалката со игра го припрема бебето за употреба на четка за заби.

Повеќето различни стимулации со користење на глодалката, како цицање, голтање, џвакање го подобруваат развојот на вилиците и забите.

CURAbaby глодалката е направена од биокомпатибилен материјал без штетни материи и бои.

CURAbaby е развиена во соработка со педодонтите од Факултетот во Берн и е добитник на награда за Истражување и развој.

Достапна е во две бои: розева и сина.

Curaprox-CS-Smart

Curaprox CS Smart

НЕВЕРОЈАТНА ИНОВАЦИЈА: 7,600 ВЛАКНЕНЦА! Curaprox CS Smart четка за заби – мала, …

CURAkid CK 4260 super soft 2

CURAkid CK 4260 super soft

Ултра нежна детска четка за заби која има тесна глава со над 4000 ултра …

258

Curaprox Sensitive Young

Меките CUREN® влакненца (10 пати повеќе отколку кај обичните четки за …