Паста за заби Curaprox Enzycal 1450

Curaprox-Enzycal-1450-packaging

Нежна паста за заби против кариес. ЛАКТОПЕРОЗЕН СИСТЕМ: Ензимите во составот на пастата го поддржуваат природниот одбранбен механизам на плунката во усната празнина. БЕЗ SLS (содиум лаутрил сулфат): Не пени, ја намалува појавата на афти и не ја дразни слузницата на устата. АНТИКАРИЕС : Ензимите во составот на пастата, заедно со активните флуориди двојно повеќе делуваат против појава на кариес. НИСКОАБРАЗИВНА: Со низок РДА 60 (фактор на релативна абразија на дентинот). Икслучително нежна кон површината на забите. ШВАЈЦАРСКА ФОРМУЛА: Со нежен вкус и ефикасно делување против забниот плак, главниот причинител за појава на забен камен, кариес, лош здив, рецесија на гингивата и восплание на непцата. ЗА ОПТИМАЛНО ДЕЛУВАЊЕ: Користете ја пастата со четката за заби CURAPROX CS 5460 ultra soft. Децата над 12 годишна возраст, треба да ставаат на четката паста во количина на зрно грашок и да ги четкаат забите во присуство на возрасен, за да се минимизира голтањето на пастата. Содржи (Natrium Fluoride 1450ppm F). Во случај да користите други препарати со флуориди пред употреба на пастата консултирајте го Вашиот стоматолог.

Curaprox-Black-is-White-and-White-is-black

Curaprox Black is White

Ефикасна паста за белење на забите со активен јаглен

Curaprox-Enzycal-950-packaging

Паста за заби Curaprox Enzycal 950

Нежна паста за заби против кариес. ЛАКТОПЕРОЗЕН СИСТЕМ: Ензимите во …

Curaprox-Enzycal-Zero-packaging

Паста за заби Curaprox Enzycal Zero

Балансираниот ENZYCAL – систем во составот на пастата го подржува природниот …