Пaродонтален гел CURASEPT ADS 350

curasept-ads-350-gum-gel-050-chx-30ml

Пародонтален гел со 0,5% Chlorhexidin Diglukonat.

Идеален за локална терапија при воспаление на непцата. Патентираниот ADS систем делува против бактерискиот плак, го спречува пребојувањето на забите и не го менува вкусот во устата. Поради отсуството на алкохол во својот состав не делува иритативно на слузокожата и не предизвикува жарење и печење. УПОТРЕБА: * Да се користи 2-3 пати дневно во рок од 7-10дена. * За подолготрајна уопотреба консултирајте го Вашиот стоматолог. * Ставете мала количина од гелот на показалецот или на ultra-soft Curaprox четкичка за заби и нанесете го на непцето или на внатрешната страна на протезата со лесна масажа. * За користење во меѓузабните простори нанесете го гелот на Curaprox интердентална четкичка. ВНИМАНИЕ: * Да не се голта, само за орална употреба. * Чувајте го вон дофат на деца, на ладно и темно место.