Со цел да постигнете што подбра орална хигиена, Ви препорачуваме да употребите:

superdvojec-zobna-scetka-in-medzne-scetke-3

Потполна линија за хемиска контрола на забните наслаги со chlorhexidin и патентирана ADS формула (Anti Discoloration System- вообичаена нуспојава при употреба на другите течности со Chlorhexidin)

– го редуцира пребојувањето на забите
– не го менува вкусот во устата
– не содржи алкохол
Течност за уста CURASEPT ADS
Ја има во пакување од 200ml со три различни концентрации.

Течностите за уста CURASEPT ADS не е потребно да се разредуваат, бидејќи се готови за употреба. Во зависност од концентрацијата можеме да ги употребуваме:
– секојдневно, како дополнителна заштита од кариес при отежнато механичко отстранување на забните наслаги кај ортодонтски и протетски изработки
– за спречување на постоперативни компликации
– за успорување на развојот на забните наслаги
– како дополнување на механичкото отстранување на забните наслаги при воспаление на непцата
– идеални за употреба кај пациенти со пародонтални заболувања

Паста за заби CURASEPT ADS

Може да се употребува самостојно, а истовремено е одлична во комбинација со растворите за уста CURASEPT ADS, бидејќи не содржи SLS. Ја има за секојдневна употреба и за употреба при проблеми со воспаленија на непцата и пародонтот.

Пародонтален гел CURASEPT ADS

Овие производи се наменети за пациенти кои имаат проблеми со пародонтални заболувања и за интензивна заштита против бактериските наслаги- За локална употреба.

talking

Добар разговор и непријатен здив

Дали некогаш сте се нашле во прилика да имате интересен разговор со …

parodontalni-zaboluvnja1

Влијание на пародонталните заболувања врз системското здравје

Влијанието на пародонталните заболувања се шири многу подалеку од …